請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

oohlala

原來楊博士已為博士!真係有眼不識泰山!係咪就屎的肥仔金頒俾佢架?

INSAFE System
關閉

25 個回復

倒序瀏覽
舊電影人 管理員 2022-9-2 18:52:04
沙發
關閉
盪L

近日有關這套電影的消息, 包括: 甄小姐已經寫了悔過書給老蕭, 正等待老蕭發落, 仲有31.10萬聖節, 演員現身網聚......

不過, 相信大家最有興趣, 應該都是那條 trailer (不過仲未有得睇).....

回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 18:52:42
板凳
關閉
Zechs

老蕭已經走火入魔,以前做節目時尚會懂得帶著三分謙虛。依家?威咯,日日唔係講自己部肉鋪團,就係講自己點樣去打TVB,再唔係就吹噓要搞個全香港有史以來最大型的網聚。什么都帶『全香港』,『有史以來』,『從來無 ...
wolfenstein 發表於 2010-10-21 03:56

成功了那麼一點點就開始興奮忘形,想做傳媒大亨,但用的人卻是那種三四線的,自己農莊連九流角色都用得下,眼光真差。
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 18:53:18
地板
關閉
東爺

爆爆都係疑兇。
kure 發表於 2010-10-21 13:40

話時話單野好似報左警,唔知搞成點?
飛虎隊包圍兵頭花園!?
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:06:06
關閉
Tofabov

原來楊博士已為博士!真係有眼不識泰山!係咪就屎的肥仔金頒俾佢架?
oohlala 發表於 2010-10-25 08:00

查,楊先生 07年得世界華人協會「世界傑出華人獎」,獲獎者同時可得美國 西阿拉巴馬州大學榮譽博士學位,就是這樣,楊先生榮膺博士。

同年十八名獲獎者中,另有人大常委「黑人曾」憲梓先生、中華總商會會長 霍老二震寰先生等名人。曾老早已是土產博士(廣州中山大學的榮譽博士),故此只獲傑出華人獎,而沒得這「洋博士」學位。做不成洋博士的 曾老致詞時話,得獎是鞭策,提醒自己要做好呢份工。

頒獎禮在澳門英皇娛樂酒店舉行。
楊(左二)、曾(中) 身為主人家的楊先生,穿上博士袍在典禮前後不停影「畢業相」。他說,得獎是榮幸,未來除要做好自己生意,亦會再多參與社會公益活動,回饋社會。
[資料來源:星島日報 2007-8-3]

楊博士講得好白,一個再字,點出「世界傑出華人獎」,原來是這樣取得的。

PS:
讀了〈维基百科/楊受成〉,尤其是當中〈刑事案件〉和〈向維基發律師函〉兩條,關於楊博士的,我講到呢度好了,不會再搭嘴。
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:07:13
關閉

Tofabov

楊洋博士唔講得,〈3D肉蒲團〉卻不妨繼續講。評論〈3D肉蒲團〉,笛老的盲動粉絲也許會鼓噪,但作為片主,笛老心裡明白,多講多暴光,對影片是有益有建設的事。閒話表過,入正題。

自問:〈3D肉蒲團〉收唔收得?〈3D肉蒲團〉同史泰龍有乜關係?
自答:〈3D肉蒲團〉內地票房破 1.5億,拍續集已成定局。原來〈3D肉蒲團〉是好萊塢硬漢電影,由 史泰龍扮演有勇、有謀、有壯心的藍燕。
你唔信?有圖為證:

下載 (139.04 KB)

圖片來源:谷哥/史泰龙 3D肉蒲團

笛老為谷宣傳,不擇手段,無所不為。我對〈3D肉蒲團〉票房有信心。
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:08:54
關閉
半人半靈

我就對個票房冇信心喇.
防盜功夫都做得唔夠好.

部戲未拍完就有得在線觀看, BT下載.
點入去仲就得睇~~蓝燕3D肉蒲团:敵淫杰之通姦帝国高清版......
(見"蓝燕3D肉蒲团电影高清BT下载 蓝燕3D肉蒲团电影高清版"一帖....)

抑或特登放出黎制造話題就不得而知囉.

回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:09:33
關閉
東爺

只看該作者 請問同屎太濃有乜關係?
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:10:03
關閉
半人半靈

94# 東爺
(打開口牌無咁好笑喎....)

原本無關.
只係莊主宣傳部用 "3D肉X團" 之類既網名上傳史太濃D新戲去內地網. 咁你SEARCH 史生就有可能搵到3D相關內容咁囉.
更過份既就例如响D在線/下載論壇度POST
蓝燕3D肉蒲团电影也可登堂入室低成本家庭观影方案 IT169 2010-9-31 12:30

最新上映的好莱坞大片《蓝燕3D肉蒲团电影》再次掀起了观影潮,人们争相去影院一睹功夫巨星们的风采。据传,仅上映5天,...这是因为除了可以真实模拟出电影放映机的画面视觉体验以外, 比其他大屏幕显示设备更经济地实现高达百寸的画面。...

呢D假內容.  咁你GOOGLE電影相關KEYWORD咪隨時見到佢D廣告囉.
回復 使用道具 舉報
舊電影人 管理員 2022-9-2 22:10:44
關閉
Sodi

朋友演嘢,其實唔使將Falsifiability咁擺法。多謝半人半靈援手,此版卧虎藏龍众。其實我已列出指標on市塲計算,case study不是指這個,咁都睇唔到?但如上述,我己經錯了,論述基礎已打亂。

係咁先。 ...
舊電影人 發表於 2010-10-21 12:41

小弟無惡意 ar.....
如 半人半靈 大大所講......

事實上我有一半以上同意你的講法
當然也有不同意地方,
但自問無時間文采仔細分析並打出來與網友討論
(其實可以話我奸.....無所謂 la)

個人覺得用票房 prove 是較少爭議
但我唔喜歡事後, "咬", 孔明
如收得時就話人地用奇招之類的事
唔承認, 分析別人如何有方法達到成功.....

anyway,
我好看重 大大 公影後的 evaluation
事實上 大大 給了很多行外網友寶貴的資訊

ps. 關於股票 cap 水之事
小弟天真, 如唔理, 只論戲, 會不會差好遠.....?
回復 使用道具 舉報
123下一頁